Werken met openbare bibliotheken

Spread the love

Dus hoe zou je je boek in de bibliotheek krijgen? De meest moeiteloze manier is om een ​​boek aan de openbare bibliotheek in de buurt te geven. Ik kan momenteel geen openbare bibliotheek ontmoeten die geen gegeven boek aan zijn assortiment zou toevoegen, aangezien het geschenk via de legitieme kanalen is gedaan. In werkelijkheid kunnen er een paar speciale gevallen zijn, aangezien bibliotheken, hoe groot ze ook vaak zijn, beperkte rackruimte hebben, dus ze moeten ervoor zorgen dat de boeken die ze overbrengen door hun supporters worden gelezen. Alles bij elkaar genomen, als u uw boek op het rek kunt krijgen, heeft u een grote stap vooruit gemaakt in het promoten van uw boek bij mogelijke klanten.

De manier om je boek te geven, is door de juiste curator op te sporen om het te erkennen. Ga niet gewoon naar het verspreidingswerkgebied en zeg: “Hier is een boek voor het assortiment.” De persoon in het cursuswerkgebied is normaal gesproken niet degene die kiest voor welke boeken op de rekken gaan. De persoon kan het boek heel goed toevoegen aan de stapel geschonken boeken, waarvan een aanzienlijk aantal terechtkomt in de boekdeals van de bibliotheek om geld in te zamelen voor de bibliotheek. Al met al belt u de bibliotheek en vraagt ​​u de conservator aan te spreken die verantwoordelijk is voor assortimenten. Die persoon is degene die verantwoordelijk is voor het kopen van boeken en het kiezen van welke boeken er op de rekken komen. Wees klaar om de individuele gegevens over uw boek te geven en bied aan om langs te komen of de persoon te e-mailen met de foto van de boekomslag. Als u hoffelijk en bekwaam bent, kan deze boekhouder uw voet in de ingang van de bibliotheek zijn. Vraag andere buurtmakers wie de geschikte curator is en wat hun omgang met die bewaarder is geweest, zodat je klaar bent voor de bijeenkomst die je misschien krijgt.

Vraag, zonder opdringerig te zijn, om een ​​beetje bekendheid zodra de beheerder toestemming geeft om uw boek te erkennen. In het geval dat de bibliotheek zich in een meer bescheiden stad bevindt, kan deze grote associaties hebben met de nabijgelegen media. Ik ken een bibliotheek die zelfs foto’s maakt van schrijvers die boeken geven en ze naar de nabijgelegen krant stuurt voor verspreiding; dit geeft je uitgebreide exposure en vertelt individuen dat het boek in de bibliotheek is. In elk geval zullen bibliotheken regelmatig in hun pamfletten, op hun sites, in de buurtkrant of op een nabijgelegen tv-slot, boeken verspreiden die de laatste tijd aan hun assortiment zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat niet iedereen tegelijkertijd een vergelijkbaar duplicaat van uw boek kan bekijken. In het geval dat een strak overzicht voor uw boek begint, zal de bibliotheek meer boeken moeten kopen. (Probeer geen seconde te stoppen om al uw metgezellen te vragen naar de bibliotheek te gaan en uw boek te vragen, zodat er een lijst ontstaat met ophouden). Wat meer is, hoe uitgebreider die lijst is, des te meer mensen zullen niet wachten om je boek te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.