Gietvloeren: wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen?

Spread the love

Een gietvloer heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel leggen we uit wat voor jou het belangrijkste is, en bovenal wat kost een gietvloer?. Zo weet u meteen waar u aan toe bent met gietvloeren.

Voordelen gietvloer

  •       Gietvloeren zijn bestand tegen een groot aantal chemicaliën zoals oplosmiddelen en zuren;
  •       De vloeren zijn decoratief. Giet vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins. Het is mogelijk om een betonlook te creëren of om de vloer te bestrooien met vlokken;
  •       Door de snelle applicatie is er slechts een minimale werkonderbreking;
  •       Gietvloeren zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. De vloeren zijn immers naadloos en vloeistofdicht en daardoor eenvoudig te reinigen, wat de hygiëne ten goede komt;
  •       Gietvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. Zeer duurzaam. In combinatie met vloerverwarming bespaart u energie en heeft u geen radiatoren meer in het zicht, wat ruimte bespaart. De vloer heeft geen naden of randen, hij gaat volledig op in de ruimte.
  •       Robuust. Dit maakt gietvloeren geschikt voor zwaar gebruik en mechanische belasting, zoals heftruckverkeer in magazijnen, werkplaatsen en productieruimten. Dit zijn allemaal mooie redenen om een gietvloer kopen.

Nadelen gietvloer

Om die reden worden flexibele polyurethaan vloeren meestal gebruikt in kantoorruimtes en woningen.

Zonder vloerverwarming voelt een gietvloer wat koud aan, vergelijkbaar met een tegelvloer.

Als er oneffenheden of scheuren in de ondergrond zitten, kunnen er rimpelingen in de vloer zichtbaar worden. Dit gebeurt alleen als de gietvloer bestaande scheuren niet meer kan overbruggen. De vloer hecht zich aan de ondergrond. Het is daarom belangrijk om gietvloeren alleen op een gladde ondergrond aan te brengen. Als de ondergrond niet egaal is, moet u deze eerst repareren. HIM heeft een thixotrope pasta op basis van giethars en lichtgewicht vulstoffen, waarmee u oneffenheden in betonoppervlakken kunt verhelpen.

Zonder afwerking is de vloer gevoelig voor UV-straling. Gelukkig kan de UV-bestendigheid met 1 of 2 lagen van een HIM afwerklaag eenvoudig worden verbeterd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.