Metaverse tokens bestormen de top 10 van best presterende cryptocurrencies in 2021

Spread the love

Dit was het jaar waarin cryptocurrencies de mainstream-financiën bereikten, toen iedereen, van beroemdheden tot atleten en kunstveilingen, dook in op blockchain gebaseerde digitale verzamelobjecten en play-to-earn-platforms de dynamiek van de gaming-economie transformeerden.

Zowel institutionele als particuliere beleggers hebben zich gestapeld op crypto-activa, op blockchain gebaseerde producten en diensten zoals niet-vervangbare tokens, waardoor een markt van $ 1 biljoen in minder dan 12 maanden is veranderd in een markt van $ 3 biljoen.

Meest recentelijk heeft de opkomst van de metaverse een nieuwe golf van investeringsmogelijkheden gecreëerd voor alles, van digitaal land tot digitale designerartikelen. De beste cryptocurrency app vind je online. Beleggers hebben de groeiende verfijning van de cryptosfeer zeker verwelkomd.

In 2022, naarmate er meer use-cases ontstaan, evolueert gedecentraliseerde financiën. En de metaverse en NFT’s – een digitale weergave van bijvoorbeeld een echt kunstwerk, muziek of video – groeien in populariteit, crypto-activa zullen naar verwachting nog hoger in waarde stijgen.

Markt opkomst

De opkomst van de markt voor cryptocurrency is niet alleen gedreven door bitcoin. Andere kleinere munten zijn het afgelopen jaar exponentieel gestegen en hebben mainstream bekendheid gekregen. Dogecoin, een cryptocurrency die een paar jaar geleden als grap werd gecreëerd, was een van de hoofdrolspelers en gaf aanleiding tot een reeks spin-offs die nog meer duizelingwekkende hoogten bereikten.

Zogenaamde altcoins die eigen zijn aan blockchains waarvan velen denken dat ze een groot deel van de financiële wereld van de toekomst zullen aandrijven, evenals het digitale rijk, zijn enorm gestegen, waardoor crypto-supersterren zijn geworden van solana, cardano en lawine. Miljardair crypto-stier Mike Novogratz heeft ether een aantrekkelijkere investering genoemd dan bitcoin omdat mensen het als een technologieweddenschap beschouwen.

Maar dit zijn kleine markten die zeer volatiel zijn. Dit betekent dat handelaren in een oogwenk enorme verliezen of winsten kunnen verwachten. veelbelovende crypto coins vind je online. Een cryptocurrency kan binnen een week 100% stijgen, alleen om de koers om te keren en al die winsten in dagen of zelfs uren in sommige gevallen in te leveren.

 

Marktwaarde

Bitcoin, de toonaangevende cryptocurrency in marktwaarde, is dit jaar tot nu toe met ongeveer 70% gestegen. Ondertussen zijn veel metaverse-native crypto-tokens, die zijn gebaseerd op de etherische blockchain, van de ene week op de andere uitgebreid, omdat iedereen die deze digitale werelden wil betreden eerst de bijbehorende digitale valuta moet bezitten.

Gebruikers van de virtuele wereld Sandbox kunnen bijvoorbeeld hun game-ervaringen bouwen, bezitten en er geld mee verdienen op de etherische blockchain met behulp van SAND, de utility-token van het platform. Hetzelfde geldt voor Decentraland-gebruikers, of Axie Infinity-gamers, die hun eigen kleine digitale beestjes kunnen fokken, bezitten en trainen. Elk platform heeft zijn eigen native valuta.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.